Stil, stemning og sikkerhet med utelamper

Et pent og ryddig uteområdet blir enda hyggeligere med riktig utebelysning.

Utelamper har mange funksjoner

For oss som lever langt mot nord, med flust av mørke høst- og vinterkvelder, bidrar gode utelamper til å skape en vakker ramme rundt huset. Utelamper bidrar også til å gjøre huset ditt mindre fristende for innbruddstyver.

Vi som bor i Norge er glad i å lyse opp husene og uteområdene våre, bortskjemt som vi er av rikelig tilgang på billig strøm. Vi liker kort og godt å ha lyset på, også utendørs, enten vi koser oss i hagen på varme sommerkvelder eller hygger oss i varmen innendørs i den våte, kalde og mørke tiden av året.

Vakkert og stemningsfullt

Utelamper

Lys skaper både stemning og trivsel. Har du først lagt ned arbeid i å gjøre det ryddig og pent rundt huset, er det hyggelig å kunne nyte synet av arbeidet – også når det er mørkt ute. Utebelysning, særlig rundt inngangspartiet, bidrar også til å skape et godt inntrykk av boligen din. Det er også den beste måten å hilse gjester velkommen på.

Det finnes mange muligheter til å gjøre utemiljøet til en del av boligen ved hjelp av utelys. Med god planlegging og gjennomtenkte løsninger kan man fremheve deler av uteområdet der man har gjort seg spesiell flid. Det kan  f.eks. være terrassen, flotte trær, forseggjorte blomsteroppsatser o.l.

Smarte løsninger

De senere år har det kommet mange produkter på markedet som gjør at du kan ha det lyst og trivelig utendørs uten å sløse med strømmen. Blant de smarte produktene du finner hos EL-Proffen er lamper med fotoceller som tenner lyset når det er mørkt, slik at du slipper å tenne og slukke lyset hver dag; en annen er utelamper med bevegelssensorer.

Utelamper skaper trygghet

Utelys med bevegelsessensorer som automatisk slår seg på når noen nærmer seg huset, er vanlig i mange land. Det er et effektivt virkemiddel for å skremme vekk uvedkommende. Denne typen lys er spesielt nyttig i forbindelse med uteområder der man vil unngå at andre enn huset beboere oppholder seg; i oppganger, kjellertrapper, foran garasjen m.v.

Sats på kvalitet

Det finnes et utall av forskjellige utelamper på markedet, men det kan være fornuftig å unngå de billigste modellene og heller satse på kvalitet. Det er viktig å tenke på at utebelysningen skal tåle alle typer værforhold. Det er derfor tilrådelig å gå til anskaffelse av modeller som er tilstrekkelig sikret mot inntrengning av fukt.

Ta kontakt med din  lokale EL-PROFF. De gir gode råd og hjelper deg med installering.