Slik kan åpen en el-montering gjøres elegant

Åpne el-anlegg trenger ikke å være skjemmende. Det kommer helt an på utstyret.

 

Schneider Electric, som er verdensleder innen energidistribusjon og automasjon, lanserte nylig en ny serie brytere, stikkontakter og annet materiell for åpen elektroinstallasjon. Exxact og Renova Påvegg er to produktserier med ulik design. Mens  Exxact har et moderne utseende, er Renova retroversjonen som passer fint til renovering av eldre, stilfulle boliger.

 

– Dette er noe markedet har ventet på. Mange bor i eldre boliger som trenger en oppgradering av elanlegget. De vil beholde boligens gamle stil og ønsker ikke å åpne vegger og bore hull for å legge nytt, skjult elanlegg. Andre ønsker seg åpent anlegg med et moderne look. Nå har de alle muligheter, sier Deepesh Sharma, produktsjef i Schneider Electric.

 

Rett på vegg

Det nye installasjonsmateriellet monteres på veggene og tillater at ledningene framføres på overflaten. Koplingsbokser, støpsler og brytere monteres uten at det trengs borehull i  veggene. EL-PROFFENS installatører monterer utstyret raskt og kostnadseffektivt.

Exxact og Renova Påvegg dekker et bredt utvalg av funksjoner; alt fra enkle, doble og firedoble stikkontakter til brytere og koblingsbokser. Exxact fås både i høyglans-overflate og hvit farge. Renova kommer i hvitt og sort, i blandet glans og matt utførelse.

–Mens Exxact har en tidsriktig design og passer i boliger og næringsbygg, er Renova-serien perfekt for eldre, ærverdige bygg som skal bevares. Retro-serien passer både i gamle industrielle bygg og i boliger i teglstein og tre, sier Sharma.