Ledelys hjelper deg å finne veien.

Ofte er det bare litt ledelys som skal til for å finne veien til badet uten å snuble, eller til foreldrenes seng hvis drømmen blir for skummel.

Om natten føles dessuten vanlig lys ofte som flomlys, og da er et ledelys både smart og behagelig for øynene.

 

Ledelys

Ledelys kan monteres i kombinasjon med at stikkontakten har en lysføler som tenner lyset kun når det er mørkt. På den måten unngår man “ekstra belysning” i rommet når familien likevel er våkne.

Vanlig ledelys monteres i veggen og tennes og slukkes med lysbryter eller bevegelsesmelder. Ledelys egner seg spesielt godt i trapper, på badet og i gangarealer. Om du planlegger godt kan ledelyset også være en fin interiørdetalj.

Praktisk lysstyring

Mange glemmer å skru av lyset når et rom forlates. En bevegelsessensor sørger for at lyset kun er tent når du har behov for det. Dette er et godt valg i små rom som bod, toalett, garderobe, loft og garasje. Når lyset tennes og slukkes automatisk, trenger du ikke lete etter lysbryteren, og du slipper å sette fra deg det du bærer på. Ved å styre lyset basert på bevegelse vil du spare både strøm og levetid på lyskildene.

Bevegelsessensorer for utendørs bruk fungerer på samme måte. De kan både tenne, slukke og dimme lyset avhengig av bevegelse, og du kan koble flere sensorer sammen for dekke et større område.